Musiikki

Villen ensimmäinen omalla nimellä julkaistu lastenmusiikkialbumi Superradio ilmestyi 20.10.2017. Levyn voi tilata Levykauppa Äxästä, ja se on myös kuunneltavissa Spotifyssa.

Ville Karttunen: Superradio (JUKI­-023)

Ville Karttunen: Superradio (JUKI­-023)

Superradio on äänitetty aikavälillä 8.1. – 21.8.2017. Levyn äänitti Ville ja äänitykset tehtiin pääosin Helsingissä Arabianrannan ja Koskelan kaupunginosissa. Lisä-äänityksiä tehtiin Polvijärven Sotkumassa, Joensuun Niinivaaralla sekä vuodessa 1992.

Ville soitti levylle muun muassa erilaisia kitaroita, bassoa, mandoliinia, kosketinsoittimia, huuliharppua ja tamburiinia sekä lauloi.

Rumpuja kappaleissa Superradio, Ajelulaulu, Huutomerkki, Idän pikajuna sekä Sysimetsän synkät varjot soittaa Joni Leino. Joni myös äänitti rummut.

Kappaleissa Huutomerkki ja Idän pikajuna vierailee toisena laulusolistina Urho. Urho myöskin soittaa Hämähäkkimies Joensuussa -kappaleen lopussa Koskelan sairaalan aitaa.

Kaikki levyn kappaleet ovat Villen säveltämiä, sanoittamia ja sovittamia. Poikkeuksina Ajelulaulun alkusoitto, jonka sävelsi Mika Kemiläinen 30.6.2007 Kuopiontiellä matkalla Joensuuhun sekä Liperiin bailaamaan -laulu, jonka sävelsi ja sanoitti Miihkali Jaatinen matkalla Liperiin 9.12.2006.

Levyn miksasi Heikki Marttila Guru Studiolla Joensuussa. Heikki laulaa myös taustoja Ajelulaulu-kappaleessa.

Levyn masteroi Hannu Hattunen Vintti-studiolla Joensuussa.

Kansien kuvituksen teki Elli Maanpää.

Julkaisu: 20.10.2017

Villen ensimmäinen soololevy, aikuisyleisölle suunnattu Lätäkköarkisto ilmestyi toukokuussa 2015. Levyn voi tilata kotiinkannettuna Juki Recordsin verkkokaupasta.

Ville Karttunen: Lätäkköarkisto (JUKI­-019)

Ville Karttunen: Lätäkköarkisto (JUKI­-019)

Äänitetty syksyn 2013 ja kevään 2015 väliseä aikana Tallinnassa, Joensuussa ja Helsingissä.

Sävellykset, sanoitukset, sovitukset, äänitys ja tuotanto: Ville Karttunen

Rumpujen äänitys: Joni Leino

Miksaus: Heikki Marttila

Masterointi: Hannu Hattunen

Laulu, sähkö­- ja akustiset kitarat, basso, syntetisaattori, koskettimet, matkaharmoni ja lyömäsoittimet: Ville Karttunen.

Rummut (Rakkausprosentti, Mukava tyttö, Varkaudentie ja Toipilaat): Joni Leino

Kannen maalaukset: Heli Kemiläinen

Julkaisu: 15.5.2015

Villen täydellinen levytyshistoria löytyy Bio-­sivulta.